School of Golf byter namn till Scandinavian College of Sport. All information om konceptet och ansökning finner ni nu på: www.scos.se

School of Golf har sedan 2008 bedrivit en unik verksamhet där golfspelare kunnat kombinera högskolestudier och en elitsatsning på golf. Detta koncept har visat sig oerhört framgångsrikt genom åren. För att nämna några av alla framgångar hade School of Golf under 2015 fem tjejer på Europatour samt flertalet segrar på Nordea Tour och LET Access.

LetAcc_gladsegrare-1024x682

Emma Westin, vinnare av 3 stycken LET Access samt Order of Merit 2014 och därmed fullt Europatourkort 2015.

Då detta koncept visats vara väldigt bra utvecklas nu School of Golf till Scandinavian College of Sport. Det innebär att utbildningen öppnar upp sig till alla idrotter och gör det möjligt att kombinera högskolestudier vid högskolan i Halmstad med en elitsatsning på sin idrott vid sidan om studierna. Den akademiska utbildningen ”Professionell idrottskarriär och arbetsliv, 180hp”, förbereder idrottaren för en elitidrottskarriär men även för livet efter karriären. Programmet innehåller delar som fysiologi, idrottspsykologi, entreprenörskap och företagsekonomi och ger en kandidatexamen i idrottsvetenskap. Kurserna ger bra kunskap och förberedelser inför arbetslivet, men även kunskap som idrottarna kan applicera på sig själva och sin idrott. Du utvecklas därmed både som människa och idrottare.

SCoS - jpg

 

Vid sidan om studierna erbjuder Scandinavian College of Sport en tränings- och stödmiljö för studenternas elitidrottssatsning. Detta tillsammans med flexibla studier, bland annat genom reducerad studietakt och filmade föreläsningar, skapar förutsättningar för idrottare att kombinera en idrottssatsning med studier. Grundfilosofin med Scandinavian College of Sport är att kombinera studier och idrott i en miljö av världsklass. Vi skapar en unik miljö där idrottare utbildar och tränar tillsammans med likasinnade. Scandinavian College of Sport gör det möjligt för idrottarna att behålla sitt nätverk av tränare och andra stödpersoner.

Inom sporterna golf och bordtennis erbjuder Scandinavian College of Sport något som vi kallar High Performance Center. Inom golf fortsätter den redan befintliga verksamheten som School of Golf bedrivit, vilket innebär att det bland annat finns gruppträningar organiserade av Fredrik Wetterstrand, föreläsningar och extra stöd från coacherna inom SCoS. Inom HPC för golf ges fri tillgång till flertalet golfbanor i Halmstad och Volkswagen Golfarena. Det sker årligen ett utbyte mellan St Andrews University där SCoS besök Skottland på hösten och dem besöker oss i Sverige på våren. Läs mer om HPC golf under fliken “idrott – golf”. Inom HPC för bordtennis är Ulf “Tickan” Carlsson huvudansvarig och ger spelarna stöd och råd i sin träning för att utvecklas. Träningar organiseras tillsammans med Aspero Idrottsgymnasium i Halmstad. För mer information om HPC bordtennis, läs under fliken “idrott – bordtennis”.

 

Mer information

Besök gärna Scandinavian College of Sports nya hemsida, www.scos.se

Sportchef, Sofia Grönberg-Whitmore, 070-892 75 50, sofia.gronberg@scos.se

Studierektor, Rasmus Tornberg, 070-450 23 24, rasmus.tornberg@hh.se