Föreläsning med Jonas Bergqvist

Idag gästades vi av Jonas Bergqvist, det forna hockeyproffset som är ett praktexempel på någon som varit framgångsrik både inom både sin idrott och arbetsliv. Jonas har alltid haft skola eller jobb vid sidan av hockeyn och berättade att han under sin tid i landslaget hade ett heltidsarbete. Han förklarade att planering och nyfikenhet har varit nyckeln för honom för att kunna hantera sina dubbla karriärer. 

Jonas Berglund

Jonas är, som han beskriver det själv, inte särskilt högutbildad men han har erfarenheter i bagaget som få har. Detta blev uppenbart när mycket utav det han sa knöts an till dagens föreläsning med Lukas. Framförallt citatet ”Alla människor har lika mycket tid till sitt förfogande” gav oss en knuff i ryggen då vi tidigare idag pratade om att många tenderar till att ”prokrastinera”, det vill säga att man skjuter upp viktiga saker. 

Förutom dubbla karriärer pratade Bergqvist framförallt om sin roll som ledare i olika sammanhang och hans mål med sitt ledarskap. Han förklarade vikten av ett bra arbetsklimat, redde ut begreppet ”laganda” och gav goda råd på hur man skapar detta i en grupp. Detta var mycket intressant och lärorikt då det finns goda chanser att några av oss i PIKA (Professionell idrottskarriär & arbetsliv, 180hp) kommer att jobba med ledarskap i framtiden, om vi inte redan gör det. 

Det sista jag skulle vilja tillägga som gav mig något från föreläsningen var det som Jonas pappa en gång hade sagt till honom:

-hockeyspelare är du bara i typ 30 år, människa är du hela livet. Se till att ta hand om den!!

Vi tackar Jonas för en mycket inspirerande och lärorik föreläsning!

// Moa Andersson, årskurs 1