Presentation av de nya studenterna, Golf15 – Sebastian Hansson

Jag heter Sebastian Hansson och är 20 år gammal. Jag kommer från Stockholm där jag bott hela mitt liv tills jag flyttade hit till Halmstad. Jag kommer från en riktig golf familj då min pappa Peter Hansson är golftränare på Saltsjöbadens GK och min mamma Kia jobbar i shopen. Jag har även en tvillingsyster Michaela. Mina tre bästa egenskaper skulle nog kunna vara att jag är snäll, omtänksam och alltid vill utvecklas och förbättras.

Jag har spelat golf längre än vad jag kommer ihåg. Mitt första golfslag gjordes när jag var två år gammal och sen dess har det varit fullt ös för att utvecklas. Startade min golfkarriär på Troxhammar GK tills jag var ungefär 12 år gammal efter det flyttade vi till Saltsjöbaden och jag har tävlat för Saltsjöbadens GK sen dess.

Jag valde School of Golf för att utveckla mitt spel samtidigt som jag får en bra utbildning. Här i Halmstad finns troligtvis de bästa träningsområdena i Sverige och med bra professionell hjälp tror jag att mitt spel kan utvecklas som bäst här i Halmstad samtidigt som jag kan ha en professionell golfkarriär.

Mitt bästa golfminne är utan tvekan när jag satte en vinnande chip från tjockruffen i särspelet på Nordea Tour på Vallda G&CC hösten 2014. Känslan var helt obeskrivlig att se den chippen gå i hål.

IMG_4906-2

Som golfspelare har alltid min största styrka varit närspel. Jag har också varit väldigt bra på att prestera när det väl behövs, en bra vinnarskalle.