Helsingborg Open och grymma School of Golf tjejer som jobbar hårt och utvecklas

Glädjen och energin över att få spela på hemmaplan har varit stor under förra vecka då LET spelades på hemmaplan nere på Vasatorp (Helsingborg Open). Tjejerna beskriver ett fantastiskt stöd från familj, släkt och vänner under hela veckan, samt glädjen över att få spela på hemmaplan och på så sätt kunna inspirerar yngre golftjejer i Sverige.

Segern av Helsingborg Open gick till danska Nicole Broch Larsen. Topp 10 i tävlingen samlades sig tre stycken svenskor, däribland Lynn Carlsson som därmed har tre stycken topp-10 placeringar på Ladies European Tour under sitt år som rookie.

Lynn summerar veckan på följande sätt:

“Vilken vecka hemma i Sverige💙💛.  Wow va jag har njutit och haft roligt ända från start till mål😃 Stort tack till all support runt omkring, både på plats och runt om ute i världen! Tack till alla hejarop och applåder, allt peppande och glada miner! Ni är alla guld värda, ta åt er av det🌟 Ett extra stort tack till min familj, mina coacher samt nära & kära😍 Idag var det riktigt tufft i vinden (läs stormen), framförallt sista 9 hålen! Jag fortsatte däremot att spela stabil golf, men fick inte riktigt rulla i puttarna vilket blev jobbigt i slutändan.. Veckans insats är jag dock väldigt nöjd med. Sköt 73 slag idag och slutade på ännu en delad 10e-plats (totalt -3 för veckan) Tack även till Vasatorp och LET för en grym tävlingsvecka, kommer gärna åter nästa år igen🇸🇪💜 Nu ser jag fram emot en Spa-dag på Falkenbergs Strandbad imorgon med min kära syster innan träningen rullar igång igen! På återseende.

 

Alumni Emma Westin hade även hon en härlig vecka under Helsingborg Open och fick med sig årets hittills bästa placering på Ladies European Tour. Emma summerar veckan på följande sätt:

“Vilken vecka🌟 även om sista två dagarna va lite åt det sämre hållet va gäller resultatet känner jag inget annat än glädje efter denna grymma, inspirerande och roliga vecka på hemmaplan!! Jag har haft olika hejarklackar varje dag o som ni betyder😍🌟 ni har vart guld värda, stort tack för denna vecka! Till Josse som kämpat med bagen och mig där ute hela veckan!!👍 Även stort tack till Vasatorp och LET för en grym tävling!! Längtar redan till nästa år!”

Även alumni Linda Henriksson gör sin bästa tävling på LET hittills i karriären och får med sig många positiva delar inför den sista delen av säsongen. Hela resultatlistan för Helsingborg Open hittar ni HÄR.

Veckan innan Helsingborg laddad Linda Henriksson upp med LET Access tävlingen HLR Golf Academy Open på hemmaplan i Finland, Hillside G&CC. I den tävlingen hade School of Golf sex stycken tjejer med. Bäst gick det för alumni Josefin Odenring som slutade på en 30:e plats. Hela resultatlistan för tävlingen hittar ni HÄR.

Josefin Odenring Golf Professionals foto.

Även om det inte alltid går hela vägen så finns det mycket man kan ta med sig från en tävling, t ex som alumni Ebba Simonsson beskriver hur hon inspireras och motiveras till att jobba ännu hårdare och fortsätt utvecklas till en bättre golfspelare:

“Tuff start idag på ronden, +3 efter 2 hål. Ryckte upp spelet och gick +2 sista 16 hål. Men jag gjorde en tråkig och dålig bogey på 18:e hålet och missar cuten med 1. Det är aldrig kul att vara nära men ändå så långt ifrån. Klart jag inte vill vara på gränsen hela tiden till att klara cuten utan jag vill vara med uppe i toppen och slåss om segern.

Jag måste träna ännu mer och tro på mig själv i det jag gör. Det räcker inte med det jag kan idag utan jag måste ta mig vidare. Det är hårt men en nyttig insikt att ta med sig in i framtiden. Nu tillbaka till ritbordet och fundera ut hur jag ska kunna bli ännu bättre golfspelare.”