Presentation av de nya studenterna, GOLF15 – Malin Vingeskog

Jag heter Malin Vingeskog och är 20 år gammal. Jag kommer från Landeryd utanför Hyltebruk  men flyttade till halmstad när jag skulle börja gymnasiet för 4,5 år sedan. Mamma Annika och pappa Peter bor kvar i Landeryd. Jag har inga syskon. När jag först flyttade till Halmstad bodde jag ensam i en liten etta. Nu bor jag sedan en månad tillsammans med min pojkvän Sebastian i en lägenhet på 28 kvadrat på Bolmens.

Malin VIngeskog

Jag skulle säga att mina tre bästa egenskaper är att jag är i tid, jag har koll på det mesta och jag är omtänksam. Jag skulle säga att både min styrka och min svaghet inom golfen är att jag är medveten om vad jag kan. Det vill säga, jag tar inga onödiga risker eller ger mig på ett slag som jag inte kan. Jag får bollen i hål utan att scoren rinner iväg helt enkelt.

Jag har alltid varit med på golfbanan eftersom mina föräldrar spelar och har dragit med mig till golfbanan. Jag “fick” grönt kort när jag var 12 av tränaren på klubben som tyckte att jag borde tävla lite för att få tjejkompisar på golfbanan eftersom det inte fanns några andra tjejer som spelade på min klubb. Jag fick då med 36 i hcp och knappt grönt kort spela Skandia Cup 13-årsklassen tillsammans med Lynn Carlsson som då hade typ 7 i hcp. Det var en häftig upplevelse att få sela med någon som var så duktig redan då. Trots detta så fastnade inte golfintresset hos mig förrän året innan jag började gymnasiet då jag nästan bodde på golfbanan och spelade nästan varje dag. Efter det kom jag in på Aspero idrottsgymnasium i Halmstad där jag pluggade samhäll-beteendevetenskap och spelade golf såklart. Jag tog studenten 2014. Efter det har jag haft ett sabbatsår då jag har pluggat idrottspsykologi och jobbat.

Jag valde att söka mig till School of Golf på grund av de fantastiska träningsmöjligheterna som finns i Halmstad. Möjligheten att få träna golf med Fredrik, fys med James och få stöd från övriga teamet på högskolan. Också att få omge mig och träna tillsammans med andra duktiga spelare. Efter gymnasiet så kände jag att jag ville stanna här i Halmstad och då passade School of Golf och Professionell Idrottskarriär och Arbetsliv perfekt för mig.

Malin Skottland

Mitt bästa golfminne måste vara när jag var på St Andrews med familjen och även lyckades göra mitt livs första eagle på Old Course. Det är en kul grej tycker jag.