Presentation av de nya studenterna, Golf15 – Johan Larsson

Johan Larsson 19 år och kommer ifrån Gotland närmare bestämt en liten by, eller socken som vi kallar det på Gotland, vid namnet Stånga. Min familj är bestående av mamma Marlene, pappa Mikael, min syster Matilda och två halvsystrar Jennifer och Caroline. Jag har spelat golf sen jag var 6-7 år då jag fick hänga med min pappa och hans kompis några hål en sen sommarkväll. Efter det så fastnade jag helt. Mina tre bästa egenskaper är att jag är snäll, disciplinerad och väldigt lugn. Min styrka som golfspelare måste nog vara längden i mina slag. Dessvärre går det ju inte alltid rakt 😉

Johan

Varför valde du School of Golf?

Jag var på väg över till College men sökte istället till School of Golf för att jag såg det som en bra väg att kunna satsa på idrotten parallellt med att kunna få en bra studiegrund för i princip vilket yrke som helst inom idrotten och som grädde på moset så får man också lära sig väldigt mycket om sig själv och sin golf genom kurserna vi ska läsa. Sedan ser jag det som en enorm fördel att vi är så pass många duktiga golfare knutna till en punkt vilket gör att sparring effekten kan hjälpa oss allihop extremt mycket.

Berätta om ditt bästa golfminne.

Mitt bästa golfminne, måste nog vara från KM 2013. Jag spelade tillsammans med de två bästa spelarna i klubben första dagen. Första rundan kom jag in på 69 slag och min första runda under par. Under det andra varvet så kom mitt bästa golfminne. På 11e hålet ett par 5a så slog jag ut en drive över skogen så jag bara hade en sandwedge kvar in, jag träffar pinnen för albatross och bollen lägger sig ca 2m ifrån och jag gör eagle. Väl på nästa hål ett nåbart par 4 så försöker jag gå för det men slår en hook så jag har ca 50m från ruffen. Därifrån sänker jag inspelet och gör därmed Eagle-Eagle. Dessvärre vann jag inte KM:et men det är ändå mitt bästa golfminne.

 IMG_1482