Sista chansen! Sök idag!

I höst startar Högskolan i Halmstad ett nytt program för elitsatsande idrottare. Utbildningen heter Professionell idrottskarriär och arbetsliv, 180hp och ger dig som elitidrottare en unik möjlighet att satsa på en professionell idrottskarriär samtidigt som du genom högskolestudier förbereder dig för livet efter idrottskarriären. Utbildningen är fyraårig och ger en kandidatexamen i idrottsvetenskap med inriktning mot idrottskarriär och arbetsliv. Genom att lägga motsvarande tre års studier under en fyraårsperiod får studenterna utrymme att ägna sig åt träning och tävling vid sidan av och i relation till studierna.

I utbildningen läser du i huvudsak idrotts- och arbetslivsrelaterade ämnen – som idrottspsykologi, arbetsvetenskap, ledarskap- och organisationsteori, men även kurser inom till exempel idrottsfysiologi, idrottsbiomekanik, ekonomi, juridik och strategisk kommunikation (se hela kursplanen HÄR). De erbjuds också stöd i sin idrottsutövning genom icke poänggivande inslag, som fysisk träning och idrottspsykologisk rådgivning.

Tidigare har Högskolan i Halmstad erbjudit en utbildning med liknande upplägg, som enbart vände sig till professionella golfspelare, Scandinavian School of Golf. Detta program ersätts nu av denna utökade och mer inkluderande variant och riktar sig till alla olika idrotter. Verksamheten som School of Golf erbjuder vid sidan om studierna kommer att fortsätta.

Anmälan till utbildningen är öppen fram till och med den 15 april. Anmälan gör du HÄR.  Ta chansen och kombinera elitidrott och högskolestudier!

IMG_5263

IMG_2855

IMG_5223